Een regionale Turkse gouverneur heeft mensen verboden liften te gebruiken om de eerste drie verdiepingen van openbare gebouwen te bereiken. Dat meldt de BBC.
 
Strijd tegen obesitas
Dursun Ali Sahin, gouverneur van de provincie Edirne, in het westen van Turkije, heeft de maatregel genomen in een poging obesitas tegen te gaan. Dat meldt de website van the Daily Sabah. Alleen in ziekenhuizen en verpleeghuizen zal het verbod niet gelden. Ook mensen die om medische redenen de trap niet kunnen gebruiken, worden ontzien. “De trap nemen in plaats van de lift, betekent een dag langer leven” aldus Sahin, die heeft laten weten dat hij van plan is het verbod in de toekomst ook in particuliere gebouwen in te voeren. “Dit is een maatregel om betere gezondheid te bevorderen. Bovendien helpt het de energiekosten terug te dingen.”
 
Toezichthouders
Om te controleren of de maatregel wordt nageleefd, worden toezichthouders bij de liften geplaatst. Vorig jaar verbood de gouverneur coffeshops ook al om twee klontjes suiker in de thee te doen, zoals in Turkije gebruikelijk is. Sommige gebruikers op sociale media hebben al laten weten niets te voelen voor het verbod. “Dit verbod werkt niet in Turkije”, zo zegt Murat Y. “Turkse mensen zullen de lift gebruiken om op de vierde verdieping te komen en vervolgens de trap pakken om een verdieping lager te eindigen.
 
Bron: METRO
 

 

Gerelateerde artikelen