w nieuws | Liftconsult

SSH& Nijmegen besteedt onderhoudsaanbesteding en beheer & toezicht uit aan Liftconsult

 

Training veilig bevrijden liftpassagiers Woonvisie

 

Welkom bij Liftconsult Mathijs!

 

Woonpunt Maastricht besteedt liftinspecties en beheer & toezicht uit aan Liftconsult

 

Liftconsult inspecteert en besteed liften Shurgard Europees aan

Voor Shurgard heeft Liftconsult in de Benelux de liftinstallaties geinspecteerd conform de NEN 2767. Naast het verkregen inzicht in veiligheid en beschikbaarheid van de installaties heeft Liftconsult een gedegen meerjarenonderhoudbegroting vervaardigd.

LiftView © van Liftconsult, uw online liftboeken altijd, overal en direct beschikbaar

Middels LiftView van Liftconsult bechikt u 24/7 over belangrijke informatie omtrent uw lift-, gevel e

Succesvol concept Liftconsult zorgt weer voor uitbreiding

Met ingang van 1 maart 2017 verwelkomen wij ook Han Gesink in het team van Liftconsult in de functie van projectleider.

 

Succesvolle aanbesteding preventief onderhoud Stichting Plavei te Didam

Voor onze opdrachtgever Stichting Plavei te Didam heeft Liftconsult het preventief onderhoud aan 40 liftinstallaties professioneel ingekocht middels een meervoudige aanbesteding op basis van een op maat vervaardigd prestatie contract. Het resultaat is dat de liftinstallaties per 1 januari 2017 worden onderhouden op basis van de door Stichting Plavei gestelde functionele-, juridische-, en kwaliteitseisen.

De Woningstichting te Wageningen gaat samenwerken met Liftconsult

De Woningstichting heeft met ingang van juni 2016 besloten de liftinspecties, het keuringsmanagement en het uitgebreide Beheer & Toezicht omtrent haar liftportefeuille uit te besteden aan Liftconsult.

Wij danken De Woningstichting voor het in Liftconsult gestelde vertrouwen en zullen zorgdragen voor een succesvolle duurzame samenwerking.

Logo deWoningstichting

De nieuwe liftnormen EN 81-20 & EN 81-50 in de startblokken.

De Huidige normen, de EN 81-1 en EN 81-2 zijn inmiddels 15 jaar actueel en zijn op een aantal vlakken verouderd. Middels onderzoek, uitgevoerd door de Europese normalisatie instituten, is gebleken dat met nieuwe thans toegepaste technieken vernieuwing van de huidige normen niet alleen mogelijk maar ook noodzakelijk zijn. Belangrijk(st)e uitgangspunten bij de ontwikkeling van de nieuwe normen zijn het verbeteren van de veiligheid voor passagiers en onderhoudspersoneel.

Graag verwelkomen wij Marco Fatels in ons team!

Na 15 jaar te hebben gewerkt bij één van de vijf multinationals, start Marco per 1 maart 2016 als inspecteur lift- en roltrapinstallaties bij Liftconsult. Tijdens de werkzaamheden bij zijn voormalig werkgever heeft Marco veel ervaring opgedaan met betrekking tot lifttechniek en de wet- en regelgeving hieromtrent.

Succesvolle aanbesteding preventief onderhoud 170 liften Accolade te Heerenveen

Voor onze opdrachtgever Accolade te Heerenveen heeft Liftconsult het preventief onderhoud aan 170 liftinstallaties professioneel ingekocht middels een meervoudige aanbesteding. Het resultaat is dat de liftinstallaties per 1 februari 2016 worden onderhouden op basis van de door Accolade gestelde functionele-, juridische-, en kwaliteitseisen.

Kom jij ons team in 2016 versterken?

In verband met de groeiende klantenportefeuille, zijn wij op zoek naar een inspecteur lift- en roltrainstallaties voor 40 uur per week.
Kom jij ons team versterken?

Stichting Plavei kiest ook voor Liftconsult

Na vijf jaar te hebben samengewerkt met een ander adviesbureau, heeft Plavei (voorheen Laris Wonen en Diensten) te Didam met ingang van januari 2016 besloten de liftinspecties, het keuringsmanagement en het uitgebreide Beheer & Toezicht omtrent haar liftportefeuille uit te besteden aan Liftconsult.

Wij danken Stichting Plavei voor het in Liftconsult gestelde vertrouwen en zullen zorgdragen voor een succesvolle duurzame samenwerking.

Amsterdam ArenA wordt verbouwd voor 50 miljoen euro

De Amsterdam Arena zal voor 50 miljoen euro grondig worden verbouwd. De verbouwing moet klaar zijn in 2020, als er vier EK-wedstrijden gespeeld zullen worden. Begin volgend jaar moet de verbouwing beginnen.
 
De Arena ziet er straks van buiten heel anders uit: van een wat holle vorm naar een wat meer bol uiterlijk. De verbouwing moet er ook voor zorgen dat supporters veel makkelijker het stadion in- en uitkomen.

Amsterdam ArenA vervangt oude liftinstallaties

 

In het kader van duurzaamheid, veiligheid en beschikbaarheid, laat de Amsterdam ArenA in de zomer van 2015 twee liften (8 etages) aan de Noord- en Zuid kant van het stadion volledig vervangen.

 

Amsterdam ArenA tekent overeenkomst lift-en roltraponderhoud

Na een intensieve en succesvolle voorbereidingsperiode heeft de Dhr. H. Van Raan, Director Facility Management, namens de Amsterdam ArenA op 6 februari 2015 het contract lift- en roltraponderhoud getekend met de directie van KONE Liften en Roltrappen, Dhr. W. Koster en mevr. C.S.C.

Zeven spectaculaire liften

Normaal gesproken neem je een lift omdat je omhoog of omlaag moet, Maar in deze zeven liften stap je puur voor de lol.
 
1) De natste lift – Berlijn
De 25 meter hoge lift AquaDom in Berlijn wordt omringd door een aquarium zodat je vanuitde cabine zicht hebt op 1 miljoen liter water, circa 1500 vissen en soms ook nog een enkele duiker.

Woonvisie te Ridderkerk verlengd contract met Liftconsult

 

Vanaf 2009 heeft Woonvisie te Ridderkerk al het werk rondom de liftinstallaties uitbesteed aan Liftconsult. De voornaamste uitgangspunten van Woonvisie voor het inschakelen van een liftadviseur waren destijds:

 

 

Accolade Heerenveen

Graag verwelkomen wij onze nieuwe opdrachtgever Accolade te Heerenveen.
 
Met ingang van Januari 2015 heeft Accolade te Heerenveen de liftinspecties, het keuringsmanagement en het uitgebreide Beheer & Toezicht omtrent haar liftportefeuille uitbesteed aan Liftconsult.
 
Wij danken Accolade voor het in ons gestelde vertrouwen en zetten in op een succesvol en duurzaam partnerschap!
 
 
Liftconsult, uw partner in onafhank

VvE Langstaete te Drunen

Graag verwelkomen wij onze nieuwe opdrachtgever VvE Langstaete te Drunen.

Met ingang van Januari 2015 heeft VvE Langstaete te Drunen het Beheer & Toezicht en van hun liftinstallaties uitbesteed aan Liftconsult. Wij zijn blij met het in ons gestelde vertrouwen en zetten in op een succesvolle en duurzame samenwerking.

Liftconsult, uw partner in onafhankelijk liftadvies en roltrapadvies

Brandweerliften EN 81-72

Een lift gebouwd volgens de NEN EN 81-72 is bedoeld als lift die in geval van brand tenminste 60 minuten zijn functie behoud, dus blijft werken als de brandweer aan het blussen is. Om deze reden moet deze lift worden geplaatst in een brand,- water,- en rookwerende omgeving. De aanpassingen aan dit type liftinstallaties zijn vooral gericht op het blijven functioneren van de lift in een omgeving waar aanwezigheid van rook en bluswater te verwachten is.

Arbeidsinspectie controleert niet-goedgekeurde liften

De Arbeidsinspectie controleert de komende maanden 120 liften. Het gaat om liften die niet op tijd zijn goedgekeurd. Deze kunnen de veiligheid van gebruikers en onderhoudsmonteurs in gevaar brengen. 

Omgevingstemperatuur en liften

Liften zijn geconstrueerd om te functioneren binnen bepaalde temperatuurgrenzen. De norm waaronder liften worden gebouwd, de NEN-EN 81-1 (tractieliften) en de NEN-EN 81-2 (hydraulische liften) schrijft voor dat de omgevingstemperatuur niet lager mag zijn dan +5’Celcius en niet hoger dan +40”Celsius. Op deze waarden is de lift geconstrueerd. Moderne liften zijn voorzien van een thermostaat in de liftbesturing die de lift uitschakelt als deze temperatuurgrenzen worden overschreden. De lift kan dus vanwege de omgevingstemperatuur in “storing” vallen.

 

Zo’n 60.000 Nederlandse liften zijn niet veilig.

Ongeveer 500 mensen per jaar eindigen hun rit omhoog of omlaag met letsel dat uiteenloopt van een blauwe vinger tot botbreuken. Dat blijkt uit een inventarisatie van bracheorganisatie VLR. De lift is nog steeds het veiligste transportmiddel ter wereld, zegt Wim Koster, directeur van liftenbouwer Kone. Maar er zitten wel grote verschillen tussen de liften. In 1998 zijn er namelijk strengere richtlijnen voor de sector gekomen.