w Het nut van onafhankelijk liftadvies | Liftconsult

Verenigingen van Eigenaren staan soms voor grote investeringen als het om liftinstallaties gaat. Het gaat dan gauw over forse bedragen en dat brengt een hoop verantwoordelijkheid naar de achterban met zich mee. En dat betreft niet alleen de kosten, maar ook de veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van de liften. Verantwoorde keuzes voor nu én de toekomst zijn gebaat bij onafhankelijk liftadvies.

Jan van Elst, bestuurslid Vereniging van Eigenaren ‘Bellevue’ in Nijmegen, spreekt uit eigen ervaring. “Wij hadden een viertal liften waarbij we het gevoel hadden dat zij aan modernisering toe waren. Voor een expertise wilden we niet te rade gaan bij een (grote) fabrikant. Onze ervaring was inmiddels dat je daarbij een eenzijdig verhaal te horen krijgt. Via het internet ben ik op zoek gegaan naar een aantal onafhankelijke partijen, enkele daarvan heb ik opgebeld.

Het gesprek met de adviseur van Liftconsult sprong daarbij uit, ik had snel een positief gevoel met betrekking tot zijn kennis van zaken. Ik heb zelf een technische achtergrond maar hij wist van de hoed én de rand. Op basis van dit gesprek heeft de V.V.E. Liftconsult de opdracht voor een nulmeting van de liften gegeven, de resultaten hiervan zijn uitgewerkt tot een gedegen rapport. Dit rapport heeft geleid tot een eerste voorstel van Liftconsult, waaruit bleek dat modernisering inderdaad noodzakelijk was. Vervolgens heb ik Liftconsult uitgenodigd om het complete traject tijdens een bestuursvergadering te presenteren. De presentatie was helder en overtuigend en Liftconsult kreeg de opdracht om het bestek te schrijven. Daarbij zouden ook de verwachte kosten van het onderhoudscontract voor de komende vijf jaar in worden opgenomen als criterium voor de keuze van de leverancier.
 
Liftconsult verzorgde de inschrijving en nodigde drie leveranciers uit. Na de analyse van de offertes door Liftconsult konden wij een keuze maken. Liftconsult heeft in het daaropvolgende proces de vinger aan de pols gehouden - inclusief het beoordelen van de termijnfacturen – en ook de eindcontrole na oplevering uitgevoerd. Daarna waren nog enkele aanpassingen nodig, maar uiteindelijk zijn we blij met de leverancier die ook het periodieke onderhoud gaat uitvoeren. Bijkomend belangrijk resultaat van deze modernisering: onze liftinstallaties verbruiken minder energie.
 
Wij waren méér dan tevreden dat Liftconsult aan onze zijde stond. Als Vereniging van Eigenaren ben je op sommige gebieden toch een leek. Ik was onder de indruk van de brede expertise. Liftconsult is geen moment verlegen om kennis, niet alleen wat de techniek betreft ook wat wetgeving en aanvullende (ARBO)maatregelen betreft. We hebben nu de afspraak dat wij in de toekomst bij twijfel Liftconsult bellen. Dat daarbij niet voor elk telefoontje een factuur gestuurd zal worden, is voor ons ook een bewijs dat we qua flexibiliteit en servicegerichtheid met de juiste adviseur in zee zijn gegaan.”
 
Bron: Appartement & Eigenaar
 

Gerelateerde artikelen